![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZUfgEZHE5rEUkbJKRuqQAGVIXshC4bIr5pFO2FQUMl0XTl87k8zHBxqijNU8fMwvPwIPtZ5iNkwbY3FtlMzxFVPnN_GkkvMWQD5ZNpFqtHiCMQDHAdwQM68T7U-MNaGJYUY0SdZOAD5ZS/s320/krumplistokleves.jpg)
5-6 közepes újkrumplit alaposan megmostam, majd felkockáztam. Vastag aljú, mély serpenyőben kevés olajat melegítettem, majd ráraktam a krumplikockákat, és időnként megkeverve üvegesre pirítottam. Közben felvágtam egy közepes (kb. kilónyi) főzőtököt, kikanalaztam a magjait, kívül pedig meghámoztam, majd a krumplihoz hasonlóan ezt is felkockáztam. A krumplit felöntöttem annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd ráraktam a tököt, és fűszereztem: sóval, frissen darált tarkaborssal, egész köménymaggal és egész mustármaggal. Összekeverés nélkül lefedtem, és kis lángon a zöldségek megpuhulásáig főztem (fontos, hogy a krumpli alul maradjon, így fog egyszerre megpuhulni a tökkel). A végén beletépkedtem 3 arasznyi tárkonyág leveleit, és most már összekevertem az egészet. (Ha hosszabb lével szeretnénk, akkor most érdemes felönteni vízzel és összeforralni az egészet, valamint beigazítani a fűszerezését.) Ez a mennyiség 2-3 bőséges, tartalmas adag, több lével készítve értelemszerűen több.
Korábban tárkony helyett kaporral, kifejezetten egytálételként készítettem hasonlót (és itt írtam róla).
Idő: kb. fél óra, aminek kb. fele a munka
Pénz: kb. 150 Forint volt az egész
Alapvetően hazaiból, a fűszerek kivételével.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése