Körömkefével alaposan megsikáltam 2 nyári retket (hosszú, mint a jégcsapretek, de piros színű, és számunkra nyersen ehetetlenül csípős volt), 3 zsenge répát és 3 közepes szem újkrumplit, majd körülbelül fél centi vastag karikákra vágtam mindegyiket. Egy vastag aljú edényben felmelegítettem 2 evőkanálnyi olajat, és kevergetve enyhén átpirítottam benne az előkészített zöldségeket. Ezután felöntöttem 1 liternyi vízzel, hozzáraktam 5-6 marék kifejtett zsenge zöldborsót, és ízesítettem 1 csapott teáskanál sóval. Forrás után kis lángon, lefedve főztem. 2 evőkanál keményítőt simára kevertem egy kis (zsíros, házi) tejjel. Amikor már majdnem puhák voltak a zöldségek, hozzáöntöttem, valamint további tejjel egészítettem ki (kb. 3-4 dl tej fogyott összesen), és kevergetve összeforraltam. Nem kellett hozzá élénk fantázia, hogy első ránézésre virslikarikáknak tűnjenek a retekszeletek, amiknek eddigre egész megszelídült az íze.
Sokkal kevesebb folyadékkal készítve főzelékként is el bírom képzelni ugyanezt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése