1 üveg (720 vagy 800 ml-es) befőttet beleöntök egy megfelelő méretű lábasba, és 1/2 üveg vízzel kiegészítve felmelegítem. Közben az üvegbe szórok 2 púpozott evőkanál keményítőt, simára keverem pár evőkanál (házi) tejjel, majd azzal is felöntöm félig az üveget. A befőtthöz öntöm a keményítős tejet, és kevergetve összeforralom. 1 csipet sóval ízesítem, amúgy a befőtt fűszerei elegendőek. Nem bírom az extrém hőmérsékletű dolgokat, ezért langyosan, vagy kihűlve, de még konyhahőmérsékleten (nem behűtve) ízlik. Ez a mennyiség 3-4 adag. Tetszőleges hagyományos eltevésű befőttből működik; ha valami szép színűt választunk, akkor még jól is néz ki.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése