Körülbelül 3/4 kg közepes méretű újkrumplinak lekapartam a héját, valamint meghámoztam 1 közepes karalábét, és nagyobb hasábokra vagdostam mindkettőt. Vastag aljú, mély serpenyőben felmelegítettem 2-3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolajat, és kevergetve enyhén átpirítottam rajta az előkészített zöldségeket. Felöntöttem annyi vízzel, hogy épp ellepje, valamint hozzákevertem 1 evőkanál sós paprikakrémet, 1 evőkanál őrölt pirospaprikát és 1 mokkáskanál őrölt köménymagot. Amikor már érezhetően puhult a krumpli, hozzáadtam 25-30 dekányi fejtett zöldborsót és 1 csokor összevágott petrezselyemzöldet is. Most már inkább csak rázogatással kevertem össze, hogy ne törjön, és együtt készre főztem. Egyszerű, de ízletes és tartalmas ebéd volt 2 személyre.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
2 megjegyzés:
Ez a paprikás krumpli egy csoda.
Hmmmm...szívesen megkóstolnám, illetve meg is fogom:)
Megjegyzés küldése