2007. október 21., vasárnap

Töklekvár

Az utolsó, darab üveg kóstolgatása alapján megállapítottam, hogy a cukkinilekvár finom. Csak hát nem valami szemrevaló szegényke.

A szakács oldalán volt egy olyan kép, amelyiken színes töklekvár volt, méghozzá élénk narancssárga az üvegek alján, és zöldes felül. Csak épp konkrét recept nem volt mellékelve.

Viszont a cukkinilekvárnak volt olyan változata is, ami ugyanaz volt, csak tökből. Tökből. Na de milyen tökből is? Főzőtökből? Sütőtökből?

Heuréka! Főzőtökből és sütőtökből külön-külön, aztán az üvegbe rétegezve!

Mivel ezt a nagy felfedezést késő este sikerült megtennem, másnap délelőttig várnom kellett a kivitelezéssel. Kellett hozzá némi tervezés, hogy a végén egyszerre legyen kész a kétféle lekvár, hogy gyorsan bekanalazzam az addigra előkészített üvegekbe, de megoldottam. Itt persze a megtöltött üvegeket 5 percre fejreállítjuk című akció érthető okokból kimaradt, de így is ráhúzódott a fedő mindegyikre, úgyhogy remélem, nem lesz bajuk. A főzőtök teljesen úgy viselkedett, mint a cukkini, a sütőtök viszont sokkal szárazabb volt, úgyhogy a megfelelő állag érdekében kellett egy kis vizet öntenem hozzá. Szerintem ízre is karakteresebb lett, szóval minden bizonnyal nem csak szép, hanem finom is a csíkos végeredmény :-)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails