2007. október 12., péntek

Almás kenyér

Már itt is az újabb Kaldeneker-féle recept :-) Csak én ezúttal kényelmes voltam, és a hozzávalók kimérése után a kenyérsütőgépre bíztam a dolog többi részét. Szerencsére azért az evést nem a környékbeli kutyáknak kell majd elvégezniük :-)

Nálam a 2 dl almalé egy nagy alma volt apróra reszelve, meg a kétféle liszt teljes kiőrlésű (fehér liszt nincs is itthon, és nem is hiányzik). Így több vizet felvett, mire összeállt a tészta, meg tettem még bele egy evőkanál búzasikért, hogy a sok rozsliszt ellenére is rendesen megkeljen. Kellett egy kis lelkierő, hogy az almásba ne szórjak egy kis őrölt fahéjat vagy szegfűszeget, de végülis ez nem az az édesség műfaj, úgyhogy pont így lett jó.

Legközelebb kipróbálom majd kézzel gyúrva és zsemleként, ahogyan az eredeti receptben van, de így kenyérként is alighanem visszatérő étek lesz nálam. Ameddig tart a házi aszalt alma, addig mindenképp :-)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails