2007. október 3., szerda

Sütőtöklé

A piacon beszereztem az első sütőtököt a szezonban. Nem volt túl nagy, de szép, élénk színe ellenállhatatlanná tette számomra, így muszáj volt helyet szorítanom neki a hátizsákomban. Természetesen meg akartam sütni, csak úgy póriasan, de aztán Gránátalma blogján olvastam egy ígéretesnek tűnő ivóléreceptet. Így lett tök sülve is, főve is.

Az eredeti recepttől mindössze a fűszerezésben tértem el egy kicsit, mert magától olyan „semmi különös” íze volt. Nosza, ment még bele egy kis édesítő, meg egy kis citromlé. Így viszont tényleg kiváló. A körtelénél korábban már leírt módon néhány üveggel elraktam szűkösebb időkre, a többi pedig már el is fogyott. De nem baj, a tökszezon még tart :-) Legközelebb úgy fogom kipróbálni, hogy a tököt nem megfőzöm az almával, hanem sült tököt turmixolok össze az almakompóttal.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tündér vagy a linkért, tényleg Gránátalmánál volt. Ez a körtelé pedig nagyon izgalmasan hangzik! :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails