![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhD8nIrujYiTbRqtGCoFoC-MvaWslD9FkAZNh65ypTVHafgMbF0ilP8ESrAK5dUP4X_sgEptLh0qbGaD1YPWc6mLllfseNwlHxqVaxBXe05szTD7mGk31Bqg8wUSX__4ARyTNgWOLMy7Q1q/s320/paradicsomoslencse+copy.jpg)
1 bögre (2,5 dl) barna lencsét beáztattam egy éjszakára. Az áztatóvizet leöntve egy közepes lábasba raktam az időközben alaposan megdagadt lencsét, és öntöttem rá 1 bögre friss vizet, majd alágyújtottam. (Így igen rövid leve lesz, de ízlés szerint lehet levesesebbre is készíteni. A főtt lencsében szerencsére van egyfajta önbesűrítő hajlam, úgyhogy akkor sem lesz vékony a leve.) Megvártam, míg felforr, aztán kis lángon, lefedve főztem tovább. Kevés sóval és 5-6 összetépkedett zsályalevéllel ízesítettem. Amíg főtt, meghámoztam és cikkekre vágtam úgy fél kilónyi paradicsomot (annyira érett volt már, hogy forró vízbe mártás nélkül is le lehetett húzni a héját). Mire ez meglett, a lencse is majdnem puha volt már. Hozzáadtam a paradicsomot, és ezzel már épp csak összefőztem, hogy a cikkek ne menjenek szét. Közben kitaláltam, hogy egy evőkanálnyi magos mustár kellene még bele - és tényleg nem rontotta el a kicsit csípős, kicsit savanykás íz, amit adott neki! Így igazán finom lett ez az egyszerű, gyors ebéd. 2 adag.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHizcQ4btJCQ7AaPmhYc41mX9NEpDMaeEnZOZ6IkZNmDPqLa1S7fm-BcPicBOUSqyOfEcAuWsqImFBdy_6h5dTdRNEvE1QfAmNwOanoncQWArMyYfDciw4uqZE6-lU1A7qRTtO2GZTnzs-/s200/vegetho_2009+copy.jpg)
Pénz: kb. 160 Ft a 2 adag
Hazai alapanyagokból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése