A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is táraztam némi szőlőlevet:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1gSDq46rRwPrn63j-Kyy5BbOlWL0lO1fKxcKLYyRh8Qwm4Koe6fCV3whIYpeKVear3ldb9nqB7rRk_0cckqOhyphenhyphenvjP1Vuw_dVm-KvtHH4EgxDU1oln1B21yeS4JJI59nT5erjWdzUjQDN6/s320/fehermust+copy.jpg)
A friss fehér szőlő ezúttal nagyjából leszemezve és valamennyire összenyomkodva került a kis présbe. Idén is a hőkezelés nélküli, nátrium-benzoátos tartósítási módot választottam, és másnap elhelyeztem az üvegeket a sufniban egy polcon (itt egyenletesen hűvös, "pince-hideg" van).
Részletes leírás (tavalyról) itt.
Tervben van még egy felvonás, jó érett Othello szőlőből.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHizcQ4btJCQ7AaPmhYc41mX9NEpDMaeEnZOZ6IkZNmDPqLa1S7fm-BcPicBOUSqyOfEcAuWsqImFBdy_6h5dTdRNEvE1QfAmNwOanoncQWArMyYfDciw4uqZE6-lU1A7qRTtO2GZTnzs-/s200/vegetho_2009+copy.jpg)
Idő: kb. fél nap, meg utána még egy-két napig időnként tekerve a présen jön egy kis "ráadás" lé
Pénz: 2000 Forint volt a szőlő, amiből lett 9 liter lé eltevésre (a képen látható) + kb. 2 liter friss fogyasztásra, tehát valamivel 200 Forint/liter alatt
Hazai, mi több, környékbeli alapanyagból (kb. 5 km-re termett a szőlő a házamtól).
1 megjegyzés:
Hihetetlen vagy! Alig tudlak már követni. Nem akarsz egy kicsit pihenni? Nézz be hozzám, légyszíves!
Megjegyzés küldése