2009. június 7., vasárnap

Zsemlemorzsás tagliatelle aszalt paradicsommal és olajbogyóval

Egy villámgyors, de annál finomabb tésztaétel volt az ebéd a minap:

A tésztafőzéssel indítottam (épp aznap sikerült akciósan durumbúzás tagliatelle-t venni a Pennyben, így nem is csak mezei szélesmetélt került a tányérra), közben pedig elkészítettem a rávalót. Ez 2 kis marék aszalt paradicsom ollóval némileg összeaprítva és vízbe áztatva, 1 kis üveg olajbogyó vízzel átöblítve és felkarikázva, valamint 5 evőkanál kenyérmorzsa (ilyen kenyérből, mert sajnos a figyelmetlenségem miatt megszáradt egy része - mondjuk ehhez az ételhez telitalálat volt!) kevés olívaolajon megpirítva (2 adaghoz való mennyiség).

A kiinduló receptet Len blogjában olvastam. (A hagyma részemről mindenképp felejtő, és ehhez a fűszeres kenyérhez és ízletes paradicsomhoz semmilyen plusz ízesítést nem kívántam már.)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails