2009. január 22., csütörtök

Meggyszósz krumplival

Hogy ne mindig csak zöldségből legyen főzelék, készítettem egyet gyümölcsből. Befőttet használtam hozzá, azt sűrítettem be a szokásos módon. Közben a krumpli is megfőtt.

Először a krumplit hámoztam meg, cikkeztem fel, és engedtem rá annyi vizet, ami épp ellepte. Kicsit sóztam, majd lefedve felraktam főni. Felbontottam egy üveg (800 ml-es) magozott meggyet (természetesen házi eltevésű, cukormentes darab volt), és egy nagyobb lábasba öntöttem. Elkezdtem melegíteni, majd egy jó kanálnyi kukoricaliszttel megszórtam, elkevertem. Elég kevés leve volt, úgyhogy vízzel pótoltam. Én kevés és viszonylag sűrű kötőanyaggal szeretem az ilyesmiket, ezért ennyi elég is volt - ízlés szerint lehet ismételni a liszttel megszórás, összekeverés, vízzel felöntés műveletsort (két menet között érdemes várni egy kicsit, mert nem azonnal köt). A kukoricaliszt szerencsére nem hajlamos úgy összecsomósodni, mint a búzaliszt. Hirtelen ötlettől vezérelve egy pici őrölt szegfűszeggel ízesítettem még, összefőztem, és kész is volt. Közben a krumpli is megfőtt, így már csak a tálalás és az elfogyasztás volt hátra. Ja, meg a kettő között pár fotó - hátha ízleni fog a dolog és írni akarok róla ide :) (Igaz, ez most 2 adag lett, de "maradékot" nem szeretek fényképezni.)

Aztán rájöttem, hogy nem a meggyhez, hanem a cseresznyéhez mondta tavaly az egyik néni a piacon, hogy szegfűszeggel igen finom... Jelentem, a meggy sem volt rossz ezzel a kis csavarral.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails