2009. január 10., szombat

Gondoltad volna?

Néhány érdekesség rólam és erről a blogról:
  • Ruháim tanúsága szerint elég szépen fogytam a blog indítása óta. Pedig meg szoktam enni, amit készítettem! Sőt, legtöbbször egyedül teszem mindezt. (Észrevétlenül lement az a plusz, ami volt rajtam - nem is bánom.)
  • 2007. november 5-e óta van számláló a blogomon, szerintem elképesztően nagy számot mutat ahhoz képest, hogy ez egy (majdnem teljesen, de mára már nagyon is) vegetáriánus blog, nagyon nem a közízlésnek megfelelő receptekkel, szemlélettel.
  • A kajapénz legnagyobb részét a piacon költöm el: kb. 1500-2000 Forintból megvan a heti (idény jellegű) zöldség-gyümölcs adag, néha trükköznöm kell, hogy biciklivel haza tudjam hozni. Nyáron azért megyek többször a piacra, hogy befőzéshez is vásároljak alapanyagokat. Boltban sokkal ritkábban fordulok meg, és kizárólag célzottan, listával. A multiknál nemigen vásárolok, és nem is hiányzik.
  • Ha semmit sem vennék egy darabig, akkor is hetekig (akár pár hónapig is) elélnék azon, ami van itthon. Ráadásul túlzottan egyhangú sem lenne a menü emiatt, legfeljebb a vége felé korlátozna egyes alapanyagok hiánya abban, hogy tényleg olyat készítsek, ami aktuálisan jólesne. Meg hát sóvárognék a friss, szezonális dolgokra. (Remélem, nem tart addig ez a kemény téli idő, hogy ki is próbáljam mindezt :)
  • A látszat ellenére nem töltök túl sok időt a konyhában, mert gyorsan, de legalábbis kevés munkával elkészíthető ételeket készítek. Nem hátrány, ha mindeközben mosatlan se sok keletkezik.
  • Egy elég kicsi, 1,5 m x 2,5 m-es konyhában követem el mindazt, ami felkerül ide a blogra. Itt van a tűzhely, a mosogató és egy kis polc, az asztal pedig már csak kívül fér el, de legalább így az ablak alatt van. Nyáron sok előkészítő munkát kint, a teraszon végzek inkább.
  • Szinte mindenhová biciklivel megyek, így közel 1000 km-t tekerek egy évben. Ennek túlnyomó része célirányos út (zömmel vásárlás, ügyintézés).
  • Főzés közben támadnak a legjobb ötleteim - és nem csak főzéssel kapcsolatban! Így aztán mindig van kéznél papír és ceruza (a hűtő elejére mágnesezve, illetve a tetején), hogy címszavakban lefirkanthassam őket, mielőtt elfelejteném.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A legutolsó pont dettó: egy ideje nálam is a főzés elmaradhatatlan kelléke a mobiltelefon (én oda jegyzetelek, hogy ne kavarjam el a cetlit) és a fényképezőgép :)

erős ildikó írta...

Nos, azt sejtettem, hogy nagy saját készítésű készletekkel rendelkezel, s ha bezárnának egy időre, az sem okozna gondot.
Azt nem tudtam, hogy mekkora a konyhád, mert amit a lakóhelyedről eddig elárultál, annak alapján egy normál méretű vidéki konyhát sejtettem.
Főzés közben én inkább csak a bevásárlólistát szoktam bővíteni, s mivel a hűtőmágnesektől írtózom, ezért a papír valamelyik polcon hever.
Igen, azt is tudtam, hogy a bicaj megszállottja vagy. Budafokon én inkább csak vásárolni (boltba, piacra)vagy önkormányzathoz, postára járok azzal, a belvárosban nem szeretek biciklivel közlekedni. Vidéken viszont állandóan használatban van (a másik). Azt nem tudom, mennyit megyek vele, mert a számlálót mindig elfelejtem feltenni rá. Persze ki is számíthatnám, de még nem vettem rá a fáradtságot.
Sajnos mi kevesebbet járunk piacra, és sokat bevásárlóközpontba, pedig a zöldáru ott ritkán szép. Viszont a budafoki piac annyira picike és olyan kevés dolog van, hogy nem adja azt az élményt, amit gyerekkorom szombatonkénti (pesterzsébeti) piacozása jelentett. Ott elég nagy a csarnok is, a piac is.
Azt is sejtettem, hogy nagyon sokan látogatják a blogodat, gondolom, a rengeteg hasznos ötlet és az egyedi út okán.
Az pedig, hogy fogytál - ismerve a mostani étrendedet - szinte természetes.
A legjobb azonban, hogy láthatóan mindezen dolgok örömet okoznak Neked, így csak azt kívánhatom, hogy járd tovább a saját utad!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails