2009. január 23., péntek

Lencse-árpagyöngy egytál pasztinákkal

Jó úton voltam egy "Ne vásárolj semmit!" hónap (!) felé, de úgy esett, hogy tegnap el kellett mennem a postára. Akkor meg már csak benéztem a szomszédos közértbe is, titkon egy kis akciós déligyümölcsben reménykedve. Bár ha az nincs, képes vagyok beérni a betervezett dolgokkal, ami jelen esetben 1 kocka friss élesztő volt (nem létkérdés, mert van itthon szárított, de ha már ott vagyok...), az ingyen szemlegeltetés mellett persze. Végül úgy alakult, hogy ezt vettem még az élesztőn kívül:

Csak semmi dizájn, nulla reklám - de hát amennyivel olcsóbb volt, annyiért nem is várok el ilyesmit :)

Ma pedig megnéztem, milyen tartalmat rejt a minimál külcsín (azért bontott a csomag a fenti képen):

Ezt a receptet használtam, némi módosítással: az olajat kihagytam (ami nem megy, ne erőltessük), a hozzávalók pedig úgy alakultak, hogy 1 bögre barna lencse, 1 bögre árpagyöngy, 1 üveg (720 ml-es) hámozottparadicsom-befőtt, 1 bögre víz, zeller helyett pasztinákdarabok (ezúttal a kicsiket meg a nagyok vékonyát aprítottam össze - a vastagabb részekkel más tervem van), ízesítésnek kevés só és szárított petrezselyemzöld bőségesen. Nagyon finom lett a pasztinákkal, és a paradicsombefőtt is fantasztikusan átütő ízű (kiváló alapanyagból nem csoda - nem csak a téli paradicsomokat, hanem a bolti paradicsomkonzervet is lazán veri!). Ez a mennyiség 3 tisztes adag.

A kóstolóba vett árpagyöngy hozta a megszokott minőséget, úgyhogy ha lehet, máskor is ezt választom. Mégiscsak egy környékbeli vállalkozót támogatok vele - amellett, hogy én is jól járok :) Remélem, a bolt is sokáig partner lesz ebben.

3 megjegyzés:

Orsi írta...

Ne haragudj, hogy ide írok, de el kell mondanom, hogy a spagetti olívabogyóval és paradicsomlével egyszerűen isteni lett, azt vacsoráztuk. Köszönöm a receptet! :)

Dulmina írta...

Egészségetekre! Örülök, hogy ízlett :)

erős ildikó írta...

Tényleg nem minden a csomagolás. Nagyon vonzó menü lett belőle!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails