![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjO5-X-luUxa35J30MkvtWmGpGI0Njm0C8zBtvUagw4gHcR6eMsvkFD-ENIRCX51hHrLB7deyAfAl0igZWNJY4dkYaEMLkO_SfKgbCReXwWhN0krhVZXDeRDjyuhyphenhyphen-kDu_LG4ZO4BTIEBVD/s320/arpagyongyleves2.jpg)
Zöldséges árpagyöngyleves
(vegán recept)
(vegán recept)
Hozzávalók (3-4 adaghoz):
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3-4 zsályalevél
- 1-1,5 liter víz
- 1 kis marék napon szárított paradicsom
- 2 marék hántolt árpa
- 2-3 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 kis pasztinák (vagy zeller)
- tengeri só
- frissen darált tarkabors
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
- Ha lehetséges, akkor előzetesen beáztatjuk az árpát néhány órára vagy egy éjszakára (így rövidebb főzést igényel majd).
- Vastag aljú fazékban felmelegítjük az olajat, majd kevergetve picit pirítjuk benne az összevágott zsályalevelet.
- Felöntjük a vízzel, beledobjuk az összeaprított szárított paradicsomot, valamint az árpát. Ízesítjük sóval és pár tekerésnyi borssal.
- Miután felforrt, kis lángon, lefedve főzzük, amíg az árpa érezhetően puhul.
- Közben meghámozzuk és kis hasábokra vágjuk a zöldségeket, majd a leveshez adjuk és együtt főzzük készre.
- A végén szükség szerint beigazítjuk a fűszerezését, valamint hozzáadjuk az összevágott petrezselyemzöldet is.
Kaldeneker György receptje, saját ízlésemhez és aktuális lehetőségeimhez szabva.
Idő: 30-40perc, aminek legfeljebb a fele munka
Pénz: kb. 300 Forint a fenti mennyiség
Alapvetően hazaiból, pár fűszer kivételével.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
1 megjegyzés:
Nagyon guszta, finom lehet
Megjegyzés küldése