2010. szeptember 1., szerda

Fasírttal töltött paprika sütőben (vegán)

Az Ákos fasírtpor maradéka ebben az egyszerű, gyors, de igen ízletes és kiadós ebédben végezte. Már a múltkor említettem, hogy sütőben megsütve is ki akarom próbálni, és zöldségtöltelékként is látok benne fantáziát. Végül amolyan "két legyet egy csapásra" megoldás született: kis méretű t.v. paprikákba töltöttem, ami ízben is nagyon illett hozzá, meg praktikus is volt annyiban, hogy a paprikának nincsen kivájt belseje, ami egyébként ehető, tehát illene beépíteni a töltelékbe. A fasírtpor kiválóan vizsgázott így is, sőt, nekem személy szerint jobban ízlett ebben a kevésbé olajos formában. Köretnek krumplit sütöttem hozzá, szintén erősen csökkentett olajtartalommal. Azért esett erre a választásom, mert jól melléfért a tepsire, így minimális plusz befektetést jelentett az elkészítése.


Fasírttal töltött paprika sütőben
(vegán recept)


Hozzávalók (3 adaghoz):

A töltelékhez:
Amibe mindez kerül:
  • 6 kis méretű tölteni való paprika
A körethez:
  • 9 kis-közepes krumpli
  • 1 evőkanál olaj
  • kevés só

Elkészítése:
  1. A fasírtport összekeverjük a vízzel és az olajjal. Ezúttal az előírás szerintinél valamivel kevesebb vizet használunk, a cél egy lágy, de semmiképp sem folyós massza. Félretesszük, amíg előkészítjük a zöldségeket.
  2. Vékonyan kiolajozunk egy nagy tepsit.
  3. A krumplit alaposan megmossuk vagy meghámozzuk, és kis hasábokra vágjuk. (Ha szép, vékony a héja, elég csak megmosni - mindenestül ehető lesz és kellemes plusz ízt ad neki a rajtahagyott héj.) A tepsire szórjuk, kézzel összeforgatjuk az olajjal és a sóval, majd vékony rétegben elterítjük a tepsi egyik felén.
  4. A paprikákat hosszában kettévágjuk, és óvatosan eltávolítjuk a csumájukat. Kiskanállal beléjük rakjuk a tölteléket, majd a tepsi másik felére rendezzük őket.
  5. Betesszük az egészet a sütőbe, és 200 fokra kapcsolva 20-25 percig sütjük (előmelegítés nélkül), majd még 5 percig az elzárt, forró sütőben hagyjuk.

Idő: kb. 45 perc elteltével lehet enni, de csak 15 percnyi munka van vele az elején
Pénz: kb. 300 Forint a fenti mennyiség
Hazai alapanyagokból.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Micsoda ötlet, nagyon finom lehet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails