![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEga-sNy-xvkK46FcJGzQrbNjUt48qEg1ldlMLnGgl9RSLG40xK-_UPN-GVeyNYLaqLaAOFFJPmZMTGjPLQbDqWYDvkJMcVV9GHKAoivVUwFD4vECXsi3Z-0i6hcCrWWv-Oj5B9r6p708azc/s320/szezamkremespadlizsan2.jpg)
Szezámkrémes sült padlizsán
(vegán recept)
(vegán recept)
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 4 kis padlizsán
- 5 evőkanál tahini (pirított, őrölt szezámmag)
- 3 evőkanál szezámsó
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál almaecet vagy fehérborecet vagy citromlé
- kb. 2 evőkanál víz
- 2 paradicsom
Elkészítése:
- A padlizsánokat megmossuk, szárukat eltávolítjuk. Hosszában kettévágjuk őket, és húsukat ferdén bekockázzuk, minél mélyebben, de arra ügyelve, hogy a héjukat ne vágjuk át.
- Vágott oldalukkal felfelé egy tepsire rakjuk őket, majd be a sütőbe, és 200 fokra kapcsolva 20-25 percig sütjük. Amikor kezd barnulni a tetejük, akkor jó.
- A kétféle szezámmagot összekeverjük az ízesítőkkel; szükség esetén vizet adunk még hozzá, hogy könnyen kenhető, de semmi esetre se folyós krém legyen belőle. (A tahini és a szezámsó aránya ízlés szerint változtatható, nekem ennyivel volt kellemes, se nem túl keserű, se nem túl sós.)
- Ezt rákenjük az elősütött padlizsánokra.
- Visszatesszük a sütőbe még 5-10 percre.
- Paradicsomcikkekkel díszítve tálaljuk.
Idő: kb. 40 perc elteltével lehet enni, ebből kb. 10 perc munka
Pénz: kb. 200 Forint így szezonban
A zöldségek hazaiak voltak, a szezámkrém hozzávalói viszont alapvetően nem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
1 megjegyzés:
Csodálatos
Megjegyzés küldése