![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOYyDr2fo1Tg5KFdv-kBWpIKgVU5nGQXRhgUKgz432_2JSU2WUDFzJQi690r3ylT-xHPO2jpablQqsS_00wYIQNAAvBq195AN87f-tN9h64kvfaDfZXY2wYvUohowyNZVp53hMfsUqhD6j/s320/gyokerleves.jpg)
Gyökérleves
(vegán recept)
(vegán recept)
Hozzávalók (3-4 tartalmas adaghoz):
- 25 dkg petrezselyemgyökér (vastag, de nem fás és nem üreges - ez így ősszel a leginkább elérhető)
- 1 kis pasztinák (ha van)
- 25 dkg krumpli
- 2-3 savanykás alma (ez is kb. 25 dkg)
- 1 evőkanál olaj
- 1 liter víz
- tengeri só
- frissen darált tarkabors
- 1 csapott mokkáskanálnyi reszelt szerecsendió (érdemes egészet venni és frissen reszelni)
- 6-7 evőkanál burgonyapehely
Elkészítése:
- A gyökeret, pasztinákot, krumplit meghámozzuk. A krumplit kb. fél centis, a gyökeret és a pasztinákot ennél valamivel vékonyabb karikákra vágjuk.
- Egy vastag aljú edényben felmelegítjük az olajat, majd kevergetve átpirítjuk rajta az előkészített zöldségeket.
- Felöntjük a vízzel, belerakjuk a fűszereket, és forrás után kis lángon főzzük.
- Közben meghámozzuk és kis kockákra vágjuk az almát.
- Mikor már majdnem megfőttek a zöldségek, hozzáadjuk az almát, és összeforraljuk.
- Végül kisebb részletekben, állandó kevergetés mellett beleszórjuk a burgonyapelyhet, besűrítve vele a levest.
- Tálaláskor még egy kis szerecsendiót reszelünk a tetejére.
Egy jó régi recept tejmentes felújítása.
Idő: 20-25 perc
Pénz: kb. 150 Forint
Hazai alapanyagokból, a fűszerek kivételével.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése