![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg34PuN7m8HjfxOHUpkmiD97pmI9rd0BIpHhE8dd_vxI7QJhgZ9EQNWHufNUQpIMuYUXxCKOvBejmeKi2Xe9pJHRsP9mce1gMgLzLhI5W1aRPIVfPAy-WQC9KKKqPPPVcCHPMbO4TMe6HZA/s320/paprikaborsojazminrizs.jpg)
Paprikás-borsós jázmin rizs
(vegán recept)
(vegán recept)
Hozzávalók (2 adag egytálétel vagy 3-4 adag köret):
- 1 bögre (2,5 dl) jázmin rizs
- 1+1 evőkanál olaj
- 2 bögre víz
- só
- 2-3 érett paradicsompaprika (felkockázva 1 bögre)
- 1 bögre zsenge zöldborsó (fagyasztott)
Elkészítése:
- Egy vastag aljú edényben felmelegítünk 1 evőkanál olajat, és kevergetve pirítjuk rajta a rizst pár percig. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a sót. Ha felforrt, kis lángon, lefedve addig pároljuk, míg a rizs felszívja majdnem az összes folyadékot és megpuhul (10-15 perc). Felhasználásig lefedve tartjuk.
- Közben kicsumázzuk és kis kockákra vágjuk a paprikákat. Egy másik edényben újabb evőkanál olajat melegítünk, és kevergetve pirítjuk rajta a paprikát. Amikor már érezhetően puhul, hozzáadjuk a borsót is, és együtt pirítjuk készre (pár perc az egész, maradjon egy kicsit ress).
- Végül villával fellazítjuk a megpárolt rizst, és összeforgatjuk a zöldségekkel.
Idő: kb. 20 perc
Pénz: kb. 250 Forint a fenti mennyiség
A zöldségek természetesen hazaiak voltak, a rizs viszont nem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése