2008. május 9., péntek

Kakaós és fahéjas csiga

Már igen régen kinéztem kipróbálásra Katanyaka Kakaós csiga receptjét, de valahogy mindig csak halogattam a megvalósítást. Aztán a napokban Phzs írt egy ötletes csigaformázási módról, én meg úgy éreztem, hogy ezt most azonnal ki akarom próbálni. Előkerestem hát a régen kinézett reformos receptet, és ebben a kicsit szokatlan, de kétségkívül igen praktikus formában valósítottam meg.
Gyors is volt az elkészítése, finom is lett a végeredmény - kell ennél több?

Tej híján vízzel készítettem a tésztát, és a felét holland kakaóval, a másik felét meg fahéjjal töltöttem meg (némi barnacukor mellett persze). Finom, kicsit ropogós tésztájú sütik lettek. Külön tetszik, hogy így biztos nem folyik ki és ég meg a töltelék, úgyhogy másféle csigák esetén is alkalmazni fogom a formát.

Utólagos kiegészítés:
Azóta is gyakran készítem ezt a süteményt, legtöbbször úgy, hogy az egyik nyújtást édes, a másikat pedig sós töltelékkel tekerem. Az édes fele kakaós, a másik fele fahéjas szokott lenni. A sós pedig általában egy fél guriga füstölt parenyicát jelent lereszelve (nem sózom külön, elég a sajt sóssága; esetleg pár kanálnyi tejfölt is lehet alá kenni, de enélkül is jó).

2 megjegyzés:

Cukroskata írta...

Szép kis csigabigák, biztos finomat is :-)

Dulmina írta...

Nagyon bejött a tészta meg a forma is, úgyhogy a hamarosan egy sajtos-sós változattal szeretnék "repetázni" :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails