2008. május 22., csütörtök

Az idei első eprek

Ma leszüreteltem az első epreket a kertemben:

Örömmel konstatáltam azt is, hogy jó málnatermés ígérkezik:

A fűszernövényeim közül most a kakukkfüvet mutatom meg:

A saláta és a retek viszont katasztrófa :( Ezekben a témákban marad a piac.

4 megjegyzés:

Kata írta...

Ó, igazán sajnálom. A retek dolgot értem, mi id próbálkoztunk vele tavaly, de hiába néztek ki csábítóan, rettentő pudvásak voltak, az egészet kihúztam és kidobtam. Utólag mondták ezer éve kertészkedő anyósomék, hogy a retek kényes jószág.

A salátával viszont mindig is szerencsénk volt! Már vagy 2 hete esszük a friss leveleket és tavaly is gyönyörűek voltak és finomak, és nem is igényeltek különleges bánásmódot! Nálad mi történhetett??

Dulmina írta...

Nem tudom mi van a salátával, nagyon aprók szegények még mindig, pedig már jó régen kikeltek, és mikor szárazság volt, locsoltam is. De a piacon olyan nevetségesen olcsón vettem már többször hatalmas (és finom!) fejeket, hogy igazán nem éri meg. Mindegy, első kertészkedős évem, most kipróbálok sok mindent, aztán majd szűkítem a kört. A másik fajta retekben azért még bízom :) Ennek meg vetek a helyére zöldbabot.
De az eper isteni zamatos! :)))

Unknown írta...

Nem akarok kötözködni, de tuti kakukkfű van a képen? az én olyanom tök máshogy néz ki:) bár az lehet hogy már nagyobb, vagy nem tom, de a te képedre oregánót mondtam volna ha tippelni kell.csak meglepődtem.... De amúgy tök szépek

Dulmina írta...

Biztos, hogy azok, az illatuk elárulja őket :) Valóban még elég picik voltak a kép készítésekor, de most nagyon beindultak, szóval nem reménytelen...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails