2008. február 1., péntek

Leves sült zöldségekből

Nem vagyok krémleves-rajongó, de ez a recept rögtön első olvasatra megmozgatta a fantáziámat. Hiszen a sült zöldségek tényleg valami pluszt adhatnak az ízeknek - főleg, hogy sütőtök is van közöttük! Az meg további jó pont, hogy a zöldségek mellé nem kell semmilyen sűrítés.

S mivel az aktuális adag dagasztás nélküli kenyér és a csokis-céklás sütemény után amúgy is meleg volt a sütő, no és mivel találtam egy gyengélkedő sütőtököt a sufniban, már ki is próbáltam.

Itt sajnos nem jött be az a trükk, amit gyakran alkalmazok krémleveseknél: nevezetesen ha nem nagyon gezemice-leves kinézetű, akkor egyszerűen eltekintek a turmixolástól, és megeszem úgy darabosan, ahogy van. Merthogy a szétment, puha sütőtök-darabok itt eléggé rontották a látványt. Viszont a turmixolásnál kicsit darabosra hagytam, és így igen kiváló lett! A házi zelleres fűszersó meg még csak javított rajta :-)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails