2008. január 10., csütörtök

Teaméz


Az Édenkert.hu oldal egyik videójában hangzik el a méhészmestertől, hogy árul teamézet is. Ezt teakedvelőknek ajánlja, másfél deci meleg vízbe másfél teáskanállal, s hozzáteszi, hogy a végén akár meg is ehetik a kiázott gyümölcsöket. A képen pedig valami olyasmi látható, mint a Mézes-magvas csemege, csak ebben nem magok, hanem gyümölcstea van.

Gyümölcstea. Nyilván olyan persze, ami nem ehetetlen gezemice a kiáztatás után, s még csak nem is olyan, amiből mondjuk az asztalt gyümölcsöket ki lehet csipegetni, de a többi nem igazán ehető. Meg nyilván nem is túl apró darabok, hogy leszűrés nélkül is kellemes legyen leiszogatni róla a teát. Némi gondolkodás után az is beugrott, hogy eddig egyszer volt szerencsém ilyesmi gyümölcsteához: Pickwick Éden névre hallgatott, és epres ízesítése volt, bár ez utóbbit én egyáltalán nem éreztem rajta.

Először persze, óvatosságból, megkóstoltam az elkészített teát kevés mézzel ízesítve. Miután ez kiállta a próbát, a már említett Mézes-magvas csemege mintájára összeraktam vele a teamézet egy kis üvegbe. Így most már élvezem, hogy nem kell külön ízesíteni a teát, hanem benne van minden egyszerre :-)

Az édesség sajnos az arányokkal nem szabályozható, mert ha sok a méz, a tea egyszerűen feljön a tetejére. Marad hát a mézfajták közötti válogatás.

Egyébként praktikus, és némi felhasználási javaslat kíséretében ajándéknak sem utolsó :-)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails