2008. január 11., péntek

Spagetti házi szósszal

Most már tényleg visszavonhatatlanul eljött annak az ideje, hogy élvezzem a befőzéssel töltött nyári-őszi napok gyümölcsét. Ma például egy paradicsomszósz került terítékre, ezúttal az eredeti felhasználási módján: tésztával.

Az alapötletet valamikor a bolti tésztaszószok adták. Ha gyárilag lehet ilyet, nyilván házilag is. Az összetételt elolvasva pedig az is világossá vált számomra, hogy szezonban fillérekből megoldható. Hiszen mi is kell bele? Paradicsom, zeller, répa, petrezselyemgyökér, paprika... Előbbiből sűrű lé, utóbbiak meg apróra kockázva mehetnek bele, éppen megfő, aztán üvegbe vele! Én személy szerint nem vagyok híve az előre fűszerezésnek – ráér az majd a felhasználáskor. Ha zöldséges szószként szeretném használni, akkor a melegítéskor már csak sót meg zöldfűszereket teszek bele, ha meg húsevőknek lesz, akkor megpirított virslikarikákra vagy darált húsra öntve melegítem és fűszerezem. Közben megfő a tészta, lereszelem a sajtot, és már csak össze kell rakni.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

hej de szépen fésülte itt valaki a spagettit ;)
azért ez enyhén szólva zöldségmártás felé hajlik - nálam a legegyszerűbb paradicsommártás egyszerűen paradicsom, só, fokhagyma és frissen tört bors - legfeljebb még hagyma kerül az egész elé ;) Boltiban tényleg van 1-2 ami ennyire a zöldséges felé hajlik. Tipp: próbáld ki egy kevés ginnel vagy vodkával is ;)

Dulmina írta...

Igen, szándékosan elég zöldségesre veszem a figurát, mikor tudom, hogy húsmentes fogás része lesz majd egyszer :-) Köszönöm az ötletet, a gin vagy a vodka hozzáadása izgalmasan hangzik. Legközelebb ki is próbálom!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails