Hozzávalók 3-4 személyre
- 12 nagyobb csiperkegomba (70-80 dkg)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 5 dkg mandula (vagy dió vagy mogyoró)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss kakukkfű levelei
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- 1 evőkanál citromlé
- 1 kávéskanál só
- csipet borsikafű
- 2-3 evőkanál ghí vagy vaj
Kitörjük a gombák tönkjét. A kalapokat szilikonlappal bélelt sütőlemezre tesszük, üreges oldalukkal fölfelé, a tönköket pedig fölaprítjuk. Pici zsiradékon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a gombadarabokat, és időnként megkeverve puhára pároljuk.
Összeaprítjuk a mandulát, a fokhagymát és a zöld fűszereket, majd összekeverjük az ízesítőkkel és a ghível. A gombafejekbe rakunk először a párolt gombatönkökből, majd ebből a keverékből.
180 fokra melegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük (ne várjuk meg, hogy a gomba kiengedje a levét!).
Párolt barna rizzsel vagy egyéb gabonafélével tálaljuk.
Forrás: Nélkülözhetetlen vegetáriánus könyv
1 megjegyzés:
Köszönöm!
Megjegyzés küldése