2012. szeptember 11., kedd

Cukkinivel rakott krumpli (laktovegetáriánus)

A saját kertünkben termett cukkinit és paradicsomot használtam ehhez a könnyű, nyári fogáshoz, mely osztatlan sikert aratott.


Hozzávalók 20 x 30 x 5 cm-es tepsihez, 2-3 személyre
  • 1/2 kg krumpli
  • 1/2 kg cukkini
  • 1/2 kg paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 marék friss vagy 1 teáskanál szárított zöld fűszer (bazsalikom, kakukkfű, majoránna, petrezselyem stb.)
  • 10 dkg sajt (füstölt házi sajtot használtam)

Meghámozzuk és 1/2 cm vastagságú karikákra vágjuk a krumplit. Annyi enyhén sós vízben, amennyi ujjnyira ellepi, félpuhára főzzük. Akkor jó, ha a beleszúrt villa némi ellenállást tanúsít, de azért belemegy. Leszűrjük és félretesszük. (A főzővízre ehhez az ételhez nincs szükség, de például egy leveshez nyugodtan föl lehet használni.)

Ha zsenge a cukkini, akkor mindenestül vágjuk 1 cm vastagságú szeletekre; idősebb példányt előbb meghámozunk és kikanalazzuk a magjait.

1 cm vastagságú karikákra vágjuk a paradicsomot is.

Apróra reszeljük a megtisztított fokhagymát, összevágjuk a zöld fűszert, és összekeverjük őket az olajjal.

Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a sajtot is.

Vékonyan kiolajozott tepsibe rétegezzük az előkészített zöldségféléket, közben időnként sózzuk és megcsorgatjuk a fűszeres olajjal. A sajt felét a rétegek közé, másik felét pedig az étel tetejére szórjuk.

190 fokon kb. 40 percig sütjük, amíg a cukkini haraphatóra puhul. Ha nagyon pirul a tetején a sajt, akkor lefedjük alufóliával.

Forrás: GoodFood
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails