Hozzávalók 20 x 30 x 5 cm-es tepsihez, 2-3 személyre
- 1/2 kg krumpli
- 1/2 kg cukkini
- 1/2 kg paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál olaj
- 1 marék friss vagy 1 teáskanál szárított zöld fűszer (bazsalikom, kakukkfű, majoránna, petrezselyem stb.)
- 10 dkg sajt (füstölt házi sajtot használtam)
- só
Meghámozzuk és 1/2 cm vastagságú karikákra vágjuk a krumplit. Annyi enyhén sós vízben, amennyi ujjnyira ellepi, félpuhára főzzük. Akkor jó, ha a beleszúrt villa némi ellenállást tanúsít, de azért belemegy. Leszűrjük és félretesszük. (A főzővízre ehhez az ételhez nincs szükség, de például egy leveshez nyugodtan föl lehet használni.)
Ha zsenge a cukkini, akkor mindenestül vágjuk 1 cm vastagságú szeletekre; idősebb példányt előbb meghámozunk és kikanalazzuk a magjait.
1 cm vastagságú karikákra vágjuk a paradicsomot is.
Apróra reszeljük a megtisztított fokhagymát, összevágjuk a zöld fűszert, és összekeverjük őket az olajjal.
Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a sajtot is.
Vékonyan kiolajozott tepsibe rétegezzük az előkészített zöldségféléket, közben időnként sózzuk és megcsorgatjuk a fűszeres olajjal. A sajt felét a rétegek közé, másik felét pedig az étel tetejére szórjuk.
190 fokon kb. 40 percig sütjük, amíg a cukkini haraphatóra puhul. Ha nagyon pirul a tetején a sajt, akkor lefedjük alufóliával.
Forrás: GoodFood
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése