2011. szeptember 20., kedd

Zöldséges tésztaszósz Tanya módra (vegán)

Nagyon szeretjük az előre elkészített zöldséges szószokat, amiket csak fel kell melegíteni, és már mehet is a főtt tésztára, hogy gyors, laktató fogás legyen belőle akkor már minimális munkával. A többit a szósz elkészítésekor tudjuk le, "tömbösítve". Most a Tanyán szüretelt termésből készítettük úgy, hogy húsdarálón áthajtottunk paprikát, paradicsomot, főzőtököt és sárgarépát, a felsorolás sorrendjében valamelyest csökkenő mennyiségben. Nagy, vastag aljú fazékban, időnként megkeverve sűrűre és nem egészen puhára főztük, néhány zellerlevél társaságában (utóbbit a végén kiszedtem és megettem, csak az íze miatt volt rá szükség - ha már zellergumónk nem volt belefőzni). (A paradicsom és a paprika által kiengedett vékony levet nem főztük bele, hogy ne kelljen hosszasan sűríteni, inkább egy paprikás krumplit ízesítettünk meg vele másnap.) Azon forrón beüvegeltük, és száraz dunsztban hagytuk kihűlni. 10 db 4 dl-es üveggel lett, azaz tízszer két adag tésztára való. Szándékosan lett natúr, felhasználáskor fogom majd sózni és tetszőleges zöld fűszerrel ízesíteni.

További két változatot a témára, részletesebb leírással és mennyiségekkel a Kifőztük magazin 2011. szeptemberi számában mutattam be.

---------------

Utólagos kiegészítés: A fenti szósz annyira sűrű és extrán zöldséges lett, hogy nem főtt tésztával érdemes fogyasztani, hanem pizzaszószként. Szerencsére ezt a műfajt is nagyon szeretjük :)
 

1 megjegyzés:

Roza írta...

Nagyon jól hangzik:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails