2011. szeptember 5., hétfő

Sajtos brokkolileves (laktovega)

Szeretem a brokkolit, mégis ritkán kerül az asztalra, mert ritkán látok a piacon. Most azonban kifejezetten nekem ajánlott egy kis adagot az egyik kedvenc árusom. Nem volt ugyan különösebben szép, de az évek során még sosem csalódtam az árujában, így egyből igent mondtam. Nem is bántam meg, mert finom ebédünk lett belőle. Bár arányában végül nem valami sok benne a brokkoli, ízében elég meghatározó, ezért nevezem brokkolilevesnek.


Hozzávalók (4 tányérnyihoz)
  • 25 dkg brokkoli
  • 25 dkg sárgarépa
  • 25 dkg krumpli
  • 1 liter víz
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt köménymag
  • 1 babérlevél
  • 2,5 dl zsíros tej
  • 10-15 dkg füstölt sajt
Elkészítése
A brokkolit kisebb rózsákra szedjük. Ha zsenge, akkor a torzsáját és a leveleit is összeaprítjuk és felhasználjuk. A répát és a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk. Az előkészített zöldségeket megfőzzük a fűszeres vízben, majd hozzáadjuk a tejet és összeforraljuk. (Megkóstoljuk, és ha szükséges, igazítunk a fűszerezésén.) Tálaláskor a tányérokba kockázzuk a sajtot, és rámerjük a meleg levest.
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails