2011. május 12., csütörtök

Szezámos fasírtpor (vegán)

Az Ákos után újabb fajta Natura fasírtport próbáltam ki a Jó egészséget! webáruház kínálatából, ezúttal a szezámost. Néha ilyen úri nő vagyok, hogy nem mindent magam kotyvasztok az alapoktól; aztán amíg sül, reménykedem, hogy elfogadható lesz a gyári fűszerezés. Mert ha már át kell fűszerezni meg túl sok dologgal kiegészíteni még, akkor ugye egyszerűbb nem porból kiindulva alkotni valamit a műfajban.


Mivel nem szeretem a bő zsiradékban sült dolgokat, annyit módosítottam az elkészítésén a zacskón olvasható leíráshoz képest, hogy némi olajat is kevertem hozzá, és szilikon sütőlappal bélelt tepsire kanalaztam belőle kis korongnyi adagokat. 180 fokon 25-30 perc alatt sült meg. Az egész zacskónyi mennyiségből kb. 40 darab 2-3 falatos fasírt lett. Ha nem egész tepsivel sütünk ily módon, akkor simán megsül mellette a köretnek szánt zöldség is.


Kétszerre készítettem el a tasak tartalmát, egyszer rizst pároltam hozzá köretnek, egyszer meg főzelékfeltét lett. Jó állagú, nem szétesős, kellemesen fűszeres fasírtok lettek, tényleg minimális munkával.

A korábban kipróbált Ákos fasírtporral kapcsolatos tapasztalataimról itt írtam.
Nem egyszerűen csak fasírtként elkészítve például így lehet komplett étel a fasírtporból, melyek nagy választékban rendelhetők a Jó egészséget! webáruházból.
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails