60-70 dkg krumplit meghámoztam, majd mosás után kb. fél centi vastag karikákra vágtam. Vastag aljú, mély serpenyőben 2-3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolajat melegítettem, majd időnként megkeverve halványbarnára sütöttem benne a krumplit. Felöntöttem 4-5 dl vízzel, hozzáadtam 1 doboz konzerv zöldborsót a leve nélkül (ha jön a friss, ez úgyis kegyvesztett lesz, az öreg krumplihoz meg megteszi), valamint ízesítettem 1 evőkanál sós paprikakrémmel, 1 evőkanál natúr vegamixszel, 1 teáskanál pirospaprikával, 1 kávéskanál őrölt köménymaggal és 1 teáskanál szárított bazsalikommal. Pár perc alatt összefőztem, és hívtam a Főkóstolót vacsorázni. Aki egyébként a kuckójába felszűrődő hangok és illatok alapján már igencsak várta ezt :)
Ez a mennyiség két adag lett, repeta nélkül. Újkrumpliból és friss borsóból biztosan még finomabb, habár utóbbit, ha valóban zsenge, én mindennél többre értékelem úgy natúr, nyersen.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése