2008. december 10., szerda

Padlizsános-paradicsomos spagetti

Gyors, kiadós ebéd volt ma az alábbi:

Kifőztem egy negyed csomag (12,5 dkg) durumbúzás spagettit, al dente állagúra.

Közben elkészítettem a szószt: Felkockáztam egy padlizsánt, és kevés felforrósított olajon pirítgattam egy kicsit, időnként megkeverve (az olaj tényleg ne legyen sok, mert szivacsként magába szedi a padlizsán). Felöntöttem egy kis üveg (0,33 l) házi paradicsomlével. Vegyeszöldséges fűszersóval és friss oregánóval ízesítettem, majd a kifőtt tésztára halmoztam. A szósz így igen bőségesen volt, akár két adag tésztára is el lehetett volna osztani.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Megfőztem. Csodás volt. Köszönet érte! :) Dani

Dulmina írta...

Egészségedre!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails