2008. július 18., péntek

Görög saláta

Amikor megjelenik a friss, illatos paprika, paradicsom és uborka a piacon, akkor megjelenik ez a saláta is a konyhámban, és ameddig sikerül minden zöldségből ízletes, kiskerti változatot beszerezni, addig gyakran készítem.

A zöldségeket megmosom, lecsöpögtetem. Ha szükséges, akkor az uborkát meghámozom, de ha szép, nem kemény héja van, akkor ezt kihagyom. A szára felőli végéből egy szeletet elfogyasztva ellenőrzöm, hogy nem keserű. Tetszőleges darabokra vágom először az uborkát és a kicsumázott paprikát, majd a tányérokban összeforgatom. Felcikkezem a paradicsomot, de ezt már csak rárakom. Feta sajtot kockázok, és ezt is a saláltára szórom. Végül megcsorgatom olívaolajjal, és valamilyen friss zöldfűszert tépkedek rá (most éppen kakukkfüvet, de oregánóval vagy bazsalikommal is finom). Frissen tálalom. A zöldségek kb. egyforma mennyiségben szoktak lenni, a sajtból pedig annyi, hogy összességében ne érezzem túl sósnak.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails