2012. szeptember 11., kedd

Bazsalikomos bableves (vegán)

Az idei nyár új sztárja a konyhámban még mindig a méteres zöldbab. Ezúttal levesbe került, két másik fajta bab társaságában. 


Hozzávalók 4 személyre
  • 25 dkg zöldbab
  • 25 dkg fejtett bab (vagy ugyanez a fajta bab szárazon, így 10-15 dkg)
  • 10 dkg gyöngybab
  • 1 teáskanál natúr vegamix
  • 1 marék friss bazsalikomlevél
  • 4 evőkanál sörélesztőpehely

Egy éjszakára beáztatjuk a szárazbabot, majd másnap friss vízben puhára főzzük.(Ha friss fejtett babot használunk, annak kevesebb főzés is elég, ezért vagy külön főzzük, vagy csak kb. fél óra elteltével tesszük hozzá a fövő gyöngybabhoz.) Megtisztítjuk és 2-3 cm-es darabokra vágjuk a zöldbabot, és puhára főzzük a sóval és vegamixszel ízesített bő fél liter vízben. Hozzáadjuk a másik kétféle főtt babot is (főzővízzel együtt is lehet, tetszés szerint), beleszórjuk az összevágott bazsalikomot, és az egészet összeforraljuk. Szükség szerint utánaízesítjük, és sörélesztőpehellyel megszórva tálaljuk.

Forrás: GoodFood
 

1 megjegyzés:

Neon Rider írta...

:)most találtam rád. gyorsan követőd is lettem.

http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/

puszi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails