Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg zöldbab
- 25 dkg fejtett bab (vagy ugyanez a fajta bab szárazon, így 10-15 dkg)
- 10 dkg gyöngybab
- 1 teáskanál natúr vegamix
- só
- 1 marék friss bazsalikomlevél
- 4 evőkanál sörélesztőpehely
Egy éjszakára beáztatjuk a szárazbabot, majd másnap friss vízben puhára főzzük.(Ha friss fejtett babot használunk, annak kevesebb főzés is elég, ezért vagy külön főzzük, vagy csak kb. fél óra elteltével tesszük hozzá a fövő gyöngybabhoz.) Megtisztítjuk és 2-3 cm-es darabokra vágjuk a zöldbabot, és puhára főzzük a sóval és vegamixszel ízesített bő fél liter vízben. Hozzáadjuk a másik kétféle főtt babot is (főzővízzel együtt is lehet, tetszés szerint), beleszórjuk az összevágott bazsalikomot, és az egészet összeforraljuk. Szükség szerint utánaízesítjük, és sörélesztőpehellyel megszórva tálaljuk.
Forrás: GoodFood
1 megjegyzés:
:)most találtam rád. gyorsan követőd is lettem.
http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/
puszi
Megjegyzés küldése