2012. május 3., csütörtök

Újhagymás-paradicsomos penne (laktovega vagy vegán)

Újkeletű fölfedezésem, hogy az újhagyma nem csak nyersen megenni jó, hanem főzéshez is kiváló alapanyag. Ezúttal egy ízletes tésztaételbe került, amit ráadásul könnyen, gyorsan elkészíthetünk.


Hozzávalók 2-3 személyre
33 dkg penne (a kilós csomag harmada)
3 evőkanál olívaolaj
1 csomó újhagyma
1 üveg (400 ml) paradicsomkoktél (ebben most piros koktélparadicsom volt)
1/2 citrom leve
1 csapott kávéskanál só
10 dkg füstölt (házi)sajt (elhagyható)

Megfőztem a tésztát a szokásos módon.
Kb. 3 cm-es darabokra vágtam az újhagymát, a zöldjének ép részeivel együtt. Vastag aljú, mély serpenyőben fölmelegítettem az olajat, és kis lángon, kevergetve megfonnyasztottam benne a hagymát. Hozzáadtam a leszűrt paradicsomot, és összemelegítettem. (Ehhez az ételhez a paradicsombefőtt leve nem kell - meg lehet inni vagy el lehet tenni máshoz.) A tűzről levéve hozzáforgattam a leszűrt tésztát is, és ízesítettem a citromlével meg a sóval. Tálaláskor sajtot reszeltem rá. (Vegán változatban, sajt nélkül is finom, de akkor valamivel több hagymát és paradicsomot elbír.)

Forrás: GoodFood
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails