2012. május 31., csütörtök

Kapros palacsinta (laktovegetáriánus)

A tavalyi kaporültetvény által elszórt magokból már most gyönyörű nagy, erős példányok vannak a Tanyán. Kaporimádóként természetesen nem hagyhattam ki, hogy kicsit megtépjem őket. Kaporszósz, kapros-túrós lepény, jaj, de szeretem! De Isti is mondott egy jót, amolyan régi családi receptet: kapros palacsinta. A tésztájában van a kapor. Sok kapor. Oké, ez már rossz nem lehet!


Vettem hát a bevált (tojásmentes, reform) palacsintareceptemet (15 dkg Graham-liszt, 10 dkg fehér liszt, jó fél liter tej, 1/2 dl olaj), a bekevert tésztába beleszecskáztam egy kazal friss kaprot meg hozzáadtam 1 kávéskanál sót, és kisütöttem. A sok kaportól egy álló zöld gezemice a nyers tészta, nem lehet papírvékonyra sütni. Isti szerint ezt töltelék nélkül szokták enni - én rém furcsállottam, de ráhagytam. Finom így is, határozottan, de nem tolakodóan kapros. Lekvár (vagy más édes töltelék) természetesen tényleg nem való bele, de azért egy kis túró (házi túrót összekevertem annyi tejföllel, hogy kenhető legyen) nem rontotta ám el! Igaz, így a kapros-túrós lepény elhalasztódott, de nem bánom, mert ez is nagyon ízlett.
 

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Dulmina!
Biztosan finom ez a palacsinta. Én édesen is el tudnám képzelni, ugyanis mi kapros lángost szoktunk készíteni, amit házi eperlekvárral eszünk. Andi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails