Már kellően kiszáradt az erre szánt
birsalmasajt-lap, így a hétvégén feldaraboltam és becsomagoltam szaloncukornak. Vegyesen van diós és mogyorós, s mivel egyforma papírba került mind, lesz majd egy kis meglepetés, illetve lehet szurkolni, ki milyet szeretne húzni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhddZQSXrHYj-83bxOjwyZajfCMX_sZ35dIABjIf0rr6zB8pxaIrDnAABIlUnM8F_YnNxfTdw9V5FAxqJyQ-NyrJ33cKs7aIYMkzyBIVjvM0A1ALFfFBZF00YCrNHC_zkXgS7_vMhUbGk2T/s320/szaloncukor+copy.jpg)
A régi szaloncukrokat idéző kétszínű papírt sütőpapírból és alufóliából állítottam össze. Az elején kikísérleteztem, mi az a méret, amibe kényelmesen belefér a tartalom, és jól is néz ki, majd ennek megfelelően hajtogattam a papírt, és késsel leszabtam. A rojtozást kötegben csináltam, nem egyesével, így sokkal egyszerűbb és haladósabb volt. A csomagoláskor alulra tettem az alufóliát, rá a sütőpapírt, összeillesztve azt a szélét, ami majd kívülre kerül. Beletekertem a birsalmasajtot, majd összenyomtam és óvatosan megcsavartam a végét, így biztosan nem bomlik ki magától.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-WBLYEM_bOHl088TNeUTy-0yfK1c9kGoOv9fpLr6dvLBXAnz227Feb1jRGvxDlvxmvj9yr87shq7_aSod3SwZHUo1N1bGMU6lgFGUV4KKjHwSG_aP1F92dDbxbCNwvOwBVTCpLS9EhyphenhyphenzP/s320/szaloncukor2+copy.jpg)
Ezeket nagyrészt elkínálgatom majd az adventi időszakban, de már szárad az utánpótlás, amiből marad is az ünnepekre. Ennyi előzetes készülődés szokott nálam lenni, hiszen a birsalma fő szezonja némileg korábban van, mint az ünnepváró időszak kezdete. A többi viszont még ráér, legfeljebb a jónak tűnő ötleteket jegyzem fel, hogy legyen majd hová nyúlni, amikor a megvalósításon a sor.
4 megjegyzés:
Nagyon tetszik az ötlet!
Ez csudaszèp lett,gratulàlok!!!!Zsu
Ez mekkora ötlet! A mindenit! Szuper!!! Jövőre már így tervezek én is a birsalmával(ha lesz a fán...).
Milyen helyesek a diócskák, finom 'zselé' szaloncukor....
Megjegyzés küldése