Gyors, de ízletes és laktató ebédem volt egyik nap a következő:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjAeNJ2iXLxcauSxONqcSZu6TKJArJd_QUELa_rlfKSZZPEaRZNEIXX2Em20r3xyGyeApmpo3Cg0dLMK3o-n0thwKHTHPPFsudLW4TXUDcc394OmaOrWmQcRuuK5Tb9_GtPkmaiZ3Fmm4Ms/s320/kelbimbolencse+copy.jpg)
Este beáztattam 1 bögre (2,5 dl) barna lencsét. Másnap leöntöttem róla az áztatóvizet, majd a lencsét 1 bögre friss vízben puhára főztem. 1 evőkanál magos mustárral és némi sóval ízesítettem. Közben egy vastag aljú, mély serpenyőben kevés olívaolajat melegítettem, majd rászórtam 1/2 kg kelbimbót. Rázogatva forgattam, és időnként egy nagyon kevés vizet öntöttem alá, hogy ne süljön oda; így pároltam roppanós-puhára. A mustáros lencsére szedve tálaltam. 2 adag.
Változatok: A lencse fele lecserélhető barna rizsre, illetve tavaly írtam
egy csak rizses megoldásról is.
Idő: kb. 20 perc, csak ne felejtsük el időben beáztatni a lencsét
Pénz: 250 Ft
Alapvetően hazaiból, a fűszerek kivételével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése