2009. augusztus 31., hétfő

Majoránnás burgonya


Apró szemű, vékony héjú krumplit alaposan megmostam, és hagytam megszáradni. Vékonyan kiolajoztam egy közepes tepsit, és kiraktam a kettévágott krumplikkal úgy, hogy a vágott felük legyen alul. Betettem a sütőbe, 200 fokra, előmelegítés nélkül. Szedtem egy nagy csokor majoránnát, és a letépkedett leveleit deszkán, késsel összevágtam. Ugyanilyen módszerrel összeaprítottam egy kis marék napraforgómagot és egy kevés köménymagot is. 20 perc elteltével már elég puhák voltak a krumplik, így egy villa segítségével megfordítottam őket, majd enyhén sóztam, daráltam rájuk tarkaborsot, végül rájuk szórtam a napraforgós-fűszeres keveréket, és visszatettem még 5 percre a sütőbe. Igen ízletes, egyfalatos darabok lettek. Én főételként fogyasztottam, de persze köret is lehet. Csak frissen az igazi!

A receptet a Kis zöldfűszerlexikonból vettem; én kevesebb olajjal és rövidebb sütési idővel csináltam (utóbbi nyilván a krumplik méretétől függ, és ez tényleg elég apró volt).

Idő: fél óra elteltével lehet enni, de legfeljebb 10 percnyi munka van csak vele
Pénz: 100 Forintnyiból bőven jól lehet lakni (az apró krumpli amúgy is olcsóbb, ehhez meg épp az a jó)
Hazai alapanyagokból.

2 megjegyzés:

Limonádé írta...

Finom, és a fotón is jól néz ki.
A majoranna egyébként is kedvenc...

Most amikor itt a grill-szezon, mi is többször készítünk alufóliába csomagolt, fűszerekkel megspékelt sültkrumplit.
A mai nap éppen majorannával készítettem..., de sajnos napraforgós-fűszerkeverék nélkül :)
További szép napot!

Dulmina írta...

Igen, a grilles-alufóliás változatot is szeretem, a majoránnával pedig szerencsére nem kell spórolnom, mert igen jól bírja a kertben.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails