2009. július 5., vasárnap

Paradicsomos zöldbab krumplilepénnyel


Szűk kilónyi zöldbab végeit levágtam, majd 2-3 centis darabokra szabdaltam a csöveket. Vastag aljú, mély serpenyőben kevés olajat forrósítottam, majd rádobtam az előkészített babot, és kevergetve enyhén átpirítottam. Ráöntöttem 1 kis üveg (330 ml-es) házi paradicsomlevet, és lefedve, kis lángon addig főztem, míg a bab haraphatóra puhult. (Időnként érdemes ránézni, és szükség esetén kevés vizet önteni alá, hogy ne süljön oda. A végére viszont főjön el az összes leve.) A vége felé egy kis sóval és friss kakukkfűlevelekkel ízesítettem.

Amíg a bab főtt, elkészítettem a krumplilepényt: Ehhez meghámoztam és tökreszelőn lereszeltem 6 közepes krumplit. Kiolajozott palacsintasütőt felmelegítettem, majd kézzel beleigazítottam a lereszelt krumplit, és kicsit lenyomkodtam a tetejét. Kis lángon addig sütöttem, míg megpirult az alja. Ekkor tányérra csúsztattam, majd onnan visszaborítottam a palacsintasütőbe, és pirosra sütöttem a másik oldalát is (kicsit félrecsúsztatva alá lehet kukucskálni, amúgy érzésre megy a dolog). Amikor megsült, enyhén sóztam a tetejét.

Tálaláskor megfeleztem a krumplilepényt, majd cikkekre vágva elrendeztem a tányérokon, és középre halmoztam a zöldbabot. 2 bőséges adag.

Az ötletadó receptet a Népszabadság Konyha magazinjában találtam.

4 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Egy újabb remek ötlet, köszönöm!
Idén még nem volt nálam zöldbab (sajnos), pedig nagyon szeretem. Itt az ideje!

Dulmina írta...

Nálam eddig még piaci zöldbab volt, de úgy láttam, hogy holnap már meg lehet szedni a sajátot :) Szóval lesz még zöldbabból más is, mert én is nagyon szeretem!

Névtelen írta...

:D

Tonyó írta...

Dijal jelöltem a blogod mert nagyon jó sokat tanultam belölle! Köszönöm!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails