![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6gnvMDty7Q7GRKQT92b4pbu6lSXF7QAe82JqS-yFx2qc_foEpVZD9SxXlmzVNECFuNAZO053PTRuKix9y7qj7av0Ef53b_nKlMA2BsuOzoo2nnsYsNo1knDsA8BsUzNG1p8cJ0xblw1pJ/s320/uvegtesztasalata+copy.jpg)
Egy nagy lábasban felmelegítettem 2 dl tejszínt, majd beleraktam 10 dkg üvegtésztát, és kanállal összeforgattam, hogy mindenütt érje a nedvesség. Lefedve állni hagytam kb. egy fél órát. Utána megszórtam fahéjjal, megcsorgattam 1 evőkanálnyi mézzel, és jól összeforgattam (ne melegítsük a mézet, ha nem muszáj). Egy nagy marék friss, érett szilvából (de más gyümölccsel is el bírom képzelni) a legszebb szemeket félretettem a díszítéshez, a többit pedig hozzácikkeztem a tésztához. Mivel igazán jól nem sikerült eloszlatni benne a gyümölcsöt, az adagolásnál ügyeltem rá, hogy bőven kerüljön a tészta közé az is, a tetejére pedig még külön cikkeztem egy-egy szemet. Mivel semmit se szeretek hűtő-hidegen, az összeforgatás után már tálaltam is. 4 adag.
Az alapul szolgáló receptet itt olvastam (átalakítás saját felelősségemre :)
Idő: kb. 40 perc a tálalásig, ebből legfeljebb 10 percnyi munka
Pénz: kb. 400 Ft a 4 adag
Ezzel most nem igazán támogattam a magyar gazdaságot, szégyenszemre csak a szilva és a méz volt hazai.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése