2009. május 3., vasárnap

Zöldségegytál kölessel


Meghámoztam és feldaraboltam 1 csomó répát, 1 csomó petrezselyemgyökeret és 1 nagy (de nem fás!) karalábét (utóbbit kis kockákra, a gyökérzöldségeket pedig hasábokra vágtam). Mély serpenyőben kevés olajat forrósítottam, rádobtam a zöldségeket, és időnként megkeverve enyhén átpirítottam. Megmostam és hozzáadtam 2 dl kölest, majd felöntöttem 6 dl vízzel (így a köles leült az aljára, és a víz majdnem ellepte az egészet). Felforraltam, majd kis lángon, lefedve főztem tovább, amíg megduzzadt és megpuhult a köles (kb. 15 perc). Ekkor a zöldségek még finom roppanósak voltak. Kevés sóval és petrezselyemzölddel ízesítettem. A tányéron a karalábé pici leveleivel díszítettem. 2 bőséges vagy 3 mérsékelt adag.

2 megjegyzés:

Bridge írta...

Már hiányoztál, hogy a mindennapi menüsort nézegetve nem volt 1-2 natúr ötlet :)
Tetszik ez a karalábés, ki fogom próbálni... bár tényleg sokszor inkább nyersen megeszi az ember.

Névtelen írta...

Most szeretnék egy ilyent enni, azonnal!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails