![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgk0oIDLQmIokS2nTZoyKYKzcT9cj2HuYldWImKcDyVmhmJ-Y_l1uuLxCcKyFM1py9AcZhm-UrKd440xDh9tfdZIrYMh-LbuXtkYyzsEY_KUWkrkrKUOIMyuz3kMOEqEZyjJknSKmO72lr4/s320/par_kap_arpagy+copy.jpg)
Készletkisöprés jegyében készítettem nemrég ezt az ételt az utolsó fej káposztából:
Éjszakára beáztattam egy bögre árpagyöngyöt (ez most fontos, mert így fő majd meg egyszerre a zöldségekkel). Késsel összeaprítottam egy kis fej káposztát, valamint kis hasábokra vágtam 2 kis répát és 2 kis petrezselyemgyökeret. Mély serpenyőben kevés olajat forrósítottam, majd beleraktam a felaprított zöldségeket, és időnként átkeverve párolni kezdtem. Mikor kezdett puhulni, felöntöttem 1 bögre vízzel, és hozzákevertem a beáztatott árpagyöngyöt is. Ráöntöttem 1 kis üveg (330 ml) házi paradicsomlevet (így éppen ellepte az egészet a lé), majd kis lángon, lefedve pároltam tovább. Mikor már minden közelítette a harapható állagot, levettem a fedőt, és időnként megkeverve elfőztem a levét (nem érdemes korábban összekeverni a paradicsommal, mert így kisebb a veszély, hogy odasül az alja). Kevés sóval ízesítettem, és tálaláskor friss petrezselyemzöldet tépkedtem rá. 2 bőséges adag.
1 megjegyzés:
Ez is nagyon tetszik. Én mindig megfeledkezem az árpagyöngyről valamiért...
Megjegyzés küldése