![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDBDF8yIMK9aq1SJCDOEJnk4BbavSxabOv9FTFlfRb454cs6V8Srd59hfkEc9aW3Ow2ZRuia6ieL08m3RsytcdYm45Bz29MMEIiekTfSc5DuNU1eoJ57g5Um40SXtc0Yj_1k73Ois_jIqj/s320/karalabesalata+copy.jpg)
2 zsenge (!) karalábét meghámoztam, majd falatnyi hasábokra vágtam. 2 közepes almát szintén meghámoztam, majd a karalábéhoz kockáztam. Felbontottam egy üveg (Nagymama lekváros, 370 ml) natúr paradicsompaprikát, egy bögrébe leöntöttem a levének egy részét, majd a tálba kanalaztam a paprikakockák kb. felét (a többivel más tervem van holnapra). A paprikalét elkevertem 2 evőkanál extra szűz olívaolajjal és 1 evőkanál bodzaecettel, majd a salátára öntöttem és lazán összeforgattam. Állni hagytam kb. 1 órát.
Tálalás előtt 3 dl forró vízbe szórtam 2 dl kuszkuszt, lefedtem, és megvártam, míg megduzzad. Villával átkevertem, majd a tányér közepére halmoztam, és köréje kanalaztam a salátát (így a kuszkusz fölszívta a salátaöntet egy részét - ez két okból is hasznos: nem lett "tocsogós" az egész, a natúr kuszkusz pedig remek ízt kapott tőle). Egy kis marék tört diót és friss kakukkfű-ágakat tettem a tetejére.
A fenti mennyiség 2 bőséges adag.
A kiinduló receptet a No Salty webszakácskönyvben olvastam.
2 megjegyzés:
Irigylem a finom zsenge karalábéidat, errefelé nem találok mostanában. Nem baj, majd ha már a miénk megnő, kipróbálom a jobbnál jobb karalábés receptjeidet (ha csak fel nem falom mindet nyersen...)
Lesz még nyers karalábés recept is, mert ezeket sajnálom megfőzni :)
Megjegyzés küldése