Nagy sikere volt nálunk ennek az igazán nyárias péksüteménynek.
Hozzávalók 9 darabhoz
- 25 dkg Graham-liszt
- 25 dkg finomliszt
- kb. 3,5-4 dl zsíros tej
- 2 csapott teáskanál só
- 1 kávéskanál (barna) cukor
- 2 dkg friss élesztő
- 2 evőkanál mustár
- 15 dkg sajt (füstölt házi sajtot használtam)
- 30 koktélparadicsom
Kenyérsütőgép üstjébe raktam az első hat hozzávalót, és elindítottam a
Dagasztás programot. Úgy adagoltam a langyos tejet, hogy puha, de nem ragacsos tésztagombóccá álljon össze. (Természetesen kézzel is lehetett volna gyúrni, én ezt most kihagytam.) Megvártam, míg a duplájára kelt (kb. 1 óra). Kézzel lazán átgyúrtam, majd kb. 30 x 40 cm-es téglapappá nyújtottam. Megkentem a mustárral, ráreszeltem a sajt 2/3-át, és a hosszabbik oldalával párhuzamosan középre hajtottam az alsó, majd a fölső harmadát. Letakarva kelni hagytam kb. fél óráig. 9 darabba vágtam, és ezeket szilikon sütőlappal bélelt tepsire fektettem úgy, hogy az aljukon összeigazítottam a tésztát; ettől a tetejük szépen kinyílt. Elosztottam rajtuk a félbevágott koktélparadicsomot, majd a maradék reszelt sajtot. Hideg sütőben indítva 180 fokon 40 perc alatt szép pirosra sütöttem őket; amikor a tetejük már színesedett, de az aljuk még nagyon sületlen volt, letakartam alufóliával.
Ötlet:
GoodFood 2012. augusztus (Paradicsomos-cheddar sajtos szendvics)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése