2012. augusztus 1., szerda

Nyári zöldségleves tárkonnyal (vegán)

Ha nem forrón esszük, akkor igazán frissítő tud lenni ez a savanykás leves, melybe jól beleaprítottam mindenféle kóbor maradék zöldséget a hűtőből.


Hozzávalók 2-3 személyre
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 2 marék zöldbab
  • 4-5 (tojásnyi méretű) krumpli
  • 1 l víz
  • 1 babérlevél
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 2 marék tojásmentes (kézi) tarhonya
  • 1 paprika
  • 1 arasznyi tárkonyág levelei
  • 2 evőkanál tárkonyecet (vagy fehérborecet)
Megtisztítottam és kisebb falatnyi darabokra vágtam a zöldségféléket. Vastag aljú edényben fölmelegítettem az olajat, enyhén átpirítottam rajta a répát és a gyökeret, majd felöntöttem a vízzel. Beletettem a zöldbabot és a krumplit, ízesítettem a fűszerekkel, és forrás után kis lángon, lefedve főztem. Amikor a zöldség már érezhetően puhult, beleszórtam a tarhonyát, majd amikor már majdnem kész volt, a falatnyi darabokra vágott paprikát és a felaprított tárkonyt is. Végül belekevertem az ecetet.

1 megjegyzés:

sedith írta...

Ez biztos isteni!:) Jól megenném most!:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails