Ha nem forrón esszük, akkor igazán frissítő tud lenni ez a savanykás leves, melybe jól beleaprítottam mindenféle kóbor maradék zöldséget a hűtőből.
Hozzávalók 2-3 személyre
- 1 evőkanál olaj
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 2 marék zöldbab
- 4-5 (tojásnyi méretű) krumpli
- 1 l víz
- 1 babérlevél
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál kurkuma
- só
- 2 marék tojásmentes (kézi) tarhonya
- 1 paprika
- 1 arasznyi tárkonyág levelei
- 2 evőkanál tárkonyecet (vagy fehérborecet)
Megtisztítottam és kisebb falatnyi darabokra vágtam a zöldségféléket. Vastag aljú edényben fölmelegítettem az olajat, enyhén átpirítottam rajta a répát és a gyökeret, majd felöntöttem a vízzel. Beletettem a zöldbabot és a krumplit, ízesítettem a fűszerekkel, és forrás után kis lángon, lefedve főztem. Amikor a zöldség már érezhetően puhult, beleszórtam a tarhonyát, majd amikor már majdnem kész volt, a falatnyi darabokra vágott paprikát és a felaprított tárkonyt is. Végül belekevertem az ecetet.
1 megjegyzés:
Ez biztos isteni!:) Jól megenném most!:)
Megjegyzés küldése