2011. április 28., csütörtök

Zöldborsós tészta (vegán vagy laktovega)

Még mindig találtam a fagyasztóban a tavaly eltett zöldborsóból, és ezúttal tésztával raktam össze. Gyors, egyszerű, laktató fogás lett, és mivel együtt főztem őket, mosogatnivaló se sok keletkezett közben.


Zöldborsós tészta
(vegán vagy laktovegetáriánus recept)


Hozzávalók (3 bőséges adaghoz):
  • 1 liter víz
  • 50 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott)
  • 1 evőkanál sós paprikakrém
  • 25 dkg durum kagylótészta (vagy tetszőleges más alakú)
  • 1 teáskanál szárított oregánó (vagy más zöldfűszer)
  • 3-4 teáskanál kukoricakeményítő
  • pár kanál hideg víz
Elkészítése:
Egy vastag aljú lábasban odatettem a vizet melegedni. Beleszórtam a fagyasztott borsót, ízesítettem a paprikakrémmel, és megvártam, míg felforr. Ekkor beletettem a tésztát, megkevertem, és kis lángon, lefedve addig főztem, míg a tészta harapható állagú lett (támpontért nézzük meg a csomagolásán, hogy ez hány perc). Ekkor beleszórtam az oregánót, valamint hozzáöntöttem a kevés vízben simára kevert keményítőt, és kevergetve összefőztem.

Tipp: Én most tejmentesen készítettem, de ha akarjuk, a végén tehetünk bele tejfölt, vagy a víz egy része helyett használhatunk tejet.

Idő: kb. 20 perc elteltével lehet enni, és munka is alig van vele
Pénz: kb. 400 Ft a fenti mennyiség, a tejes változat mondjuk 500 Ft lenne

1 megjegyzés:

Eszter írta...

Gratulálok, hogy nyertél a receptpályázaton. Nálam is nyertél valamit, gyere, nézd meg. haddegyemmeg.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails