2011. április 25., hétfő

Tavaszi megújulás

Pár hete lomtalanítottam kicsit a konyhaszekrényben. Egy sima pakolásnak indult, de sehogyse akart minden elférni úgy, hogy a gyakran használt bögrék, tányérok, poharak könnyen elérhetőek legyenek. Merthogy méret szerint nem mind oda következett, ahonnan aztán jó elővenni, amikor kell. Vettem hát egy dobozt, és mindazokat a darabokat, amiket használat helyett csak kerülgetek a szekrényben, most szépen áthelyeztem oda. Igaz, így a ritkánál is ritkábban fogom használni őket, hisz még szem előtt sincsenek, de szerintem nem fognak különösebben hiányozni. Nem kidobtam, csak elraktam őket, és szükség esetén bármikor elérhetőek ismét. Mert oké, kell kávéskészlet, bár nem kávézunk, de hátha vendégnek időnként jólesne. Kell boros meg röviditalos meg ilyen-olyan pohár, mert bár mi nem élünk ilyesmivel, hátha néha jön olyan, akit meg szeretnénk kínálni. (Természetesen a belevalókból is van itthon egy korlátozott készlet ilyen esetre.) Kellenek különféle méretű bögrék is, de két embernek nem két tucat. Aztán majd meglátjuk, mennyire válik be. Az biztos, hogy most sokkal áttekinthetőbb a szekrény és felesleges áthelyezgetések nélkül is ki lehet venni a gyakran használt edényeket, eszközöket.

A már rég nem tökéletes, de sajnálom kidobni típusú edények is megfogyatkoztak a napokban.
Nevezetesen használni próbáltam őket, de mivel ugye messze nem tökéletesek, nem jártam sikerrel. Az ételt ugyan némi trükközéssel megmentettem, de egyszerűen nem éri meg a többlet fáradságot és mérgelődést, hogy azokat a rossz eszközöket nyúzzam tovább. Aztán majd apránként pótolom, ahogy lesz rá keret és találok megfelelőt. Rá szoktam szánni a pénzt és a válogatást is, hogy aztán hosszú ideig ne merüljön fel hasonló gondom, mint a leselejtezettekkel volt.

De nemcsak a konyha újult meg. Tegnap alaposan átrendeztük a bútorokat meg a szőnyegeket Istivel az emeleten. Apró módosításnak indult, de aztán az hozta magával a többit. Annakidején pár bútorral együtt vettem a házat, plusz a korábbi szolgálati lakásomból kerültek ide a saját bútoraim, úgyhogy elég szedett-vedett a készlet, de egyelőre ebből kell gazdálkodni. Korábban volt már többféle elrendezés, de a használat során egyikről sem éreztem úgy, hogy az lenne az igazi. Folyamatosan tapasztaltam ki dolgokat a házban, amikhez igyekeztem alkalmazkodni a berendezéssel, meg ahogy Isti ideköltözött, ő is felvetett pár módosítási javaslatot. Talán ez a mostani megfelelő lesz... még teszteljük. Isti megkapta a kuckójába a legnagyobb könyvespolcot, meg igen jó ízléssel kiválasztott egy szuper, puha szőnyeget, amit sikerült is megfelelően elhelyezni ott. Nekem is jutott egy kényelmesebb ágy meg több tárolóhely, és végre használni is tudom azt a három kis szőnyeget, amit évekkel ezelőtt kaptam, csak akkor nem fért el sehol. Még hátravan pár apróság az átrendezésből - falvédő felrakása, kép áthelyezése, kicserélt szőnyeg elrakása vagy hasznosítása máshol - de a munka oroszlánrésze már megvan. S mivel Isti tegnap az ablakokon lévő zsalukat is megjavítgatta, a fényre sincs panasz - már csak napsütés kell!
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails