![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj714eVPESS7ViOzsmY2xOT_PpT1fvQ3mMfz7G3VhdV-zjYXmRq8qNt_XtG3jVrdVxNxbcUQt1o2f01RQ3u-Xm7Dpnidu0JONLqOOuHC2qdhWVvmC00t-dm-gIER3KKxcSiCHTyFPvMG-SF/s320/sajtosteszta+copy.jpg)
Az egyszemélyes adaghoz a szokásos módon kifőzök 12,5 dkg (negyed csomag) durumbúzás száraztésztát, legtöbbször spagettit vagy szélesmetéltet, rövidebb darabokra törve. Leszűröm, és egy mélytányérban összeforgatom kb. 1 dl tejföllel meg némi zöldfűszerrel. (A tejföl minőségétől függ a szükséges mennyiség, úgy szeretem, ha vékonyan bevonja mindenhol, de nem tocsog benne. A zöldfűszer tetszőleges, a képen láthatón épp szárított oregánó van.) Sajtot (füstölt parenyicát) reszelek a tetejére, és rögtön eszem is, hiszen a hideg tejföl pont ehetőre hűtötte a forró tésztát (és így a sajt se olvad rajta nyúlósra). Ha netán a sajt hamarabb elfogy, mint a tészta, akkor menet közben még egyszer rakok rá egy kicsit.
Az utóbbi hónapokban nagyon nem kívántam a tésztát, ez viszont többször is jólesett mostanában. Az okok kifürkészésére nem vállalkozom, egyszerűen csak készítek ilyet néha - akkor meg már fel is jegyzem a receptet, bármily egyszerű is.
Idő: kb. 15 perc
Pénz: kb. 200 Forint
A tésztából még mindig az olaszt részesítem előnyben, de legalább a rávalók hazaiak.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése