2007. november 12., hétfő

Csíkos krumpli

Valamikor a nyáron fedeztem fel ezt az egyszerű, de ötletes receptet, s azóta többször is csináltam már. Nem olyan nehéz elkészíteni, mint amilyennek látszik, viszont igen látványos a végeredmény, és ráadásul sokoldalúan használható is: valamilyen mártogatóval lehet önálló étel, de olyan is volt már, hogy köretként került a tányérra.

Recept: Csíkos krumpli

Hozzávalók: közel azonos méretű, vékony héjú krumplik (vagy meg kell hámozni), olívaolaj, só.

Elkészítés:

  1. A krumplikat jó alaposan megmosom, majd megszárítom.
  2. 2-3 milliméterenként bevagdalom őket úgy, hogy alul egy kicsi összetartsa. Nekem ez úgy megy a legjobban, hogy egy megfelelő méretű kanálba rakom a krumplit, hogy biztosan ne vágjam keresztül teljesen.
  3. A bevagdalt krumplikat elrendezem a sütőedényben, és a tetejüket megkenem olívaolajjal. Nem rakom őket túl közel egymáshoz, hogy legyen helyük szétnyílni.
  4. Forró sütőben vagy mikrohullámú sütő grill fokozatán addig sütöm őket, amíg megpuhulnak (a szükséges idő nyilván a sütőtől és a krumplik méretétől függ).
  5. Enyhén megsózva tálalom.

Kímélőbb, mint az olajban kisütött krumpli, bár ízében is inkább a héjában sült krumplihoz áll közelebb. Ráadásul ezt nyugodtan meg lehet enni héjastul :-)

Utólagos kiegészítés: "Sima" só helyett egy kis házi fűszersó nagyon fel tudja dobni!

2 megjegyzés:

nana írta...

szia!

most találtalak meg siccikén keresztül! :) elkezdelek olvasgatni!
vegasztromania.blogspot.com

Dulmina írta...

Kedves Nana!
Én meg a Te blogodat kezdem olvasgatni! Örülök, hogy azért akadunk páran vegák :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails