2015. március 9., hétfő

Hagymaleves

Ha rosszul bírja a betárazott vöröshagyma, általában ilyen levesben végzi. A látszat ellenére elég tartalmas, laktató fogás.

 
Megtisztítok és apróra vágok 4 nagy (vagy több kisebb) fej vöröshagymát. Teflonlábasban megolvasztok 5 deka vajat, és kevergetve megdinsztelem rajta a hagymát. Felöntöm 1 liter vízzel, szórok bele egy evőkanál sómentes ételízesítőt, darálok bele kevés borsot, zom, és puhára főzöm. Végül belekeverek 1 kis pohár tejfölt és egy nagy evőkanál magos mustárt. Egyet fő, és kész. Barna kenyérrel tálalom. Hegyi Barbara szakácskönyvéből tanultam, csak ő póréhagymát is tesz bele és sajtos pirítóst ad mellé.
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails