Hozzávalók 3-4 személyre
- 2 nagy sörretek (kb. 40-50 dkg)
- 1 sárgarépa
- 2 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor kakukkfű levelei
- 1 teáskanál VegaNatura ételízesítő
- csipetnyi reszelt szerecsendió
- csipetnyi törött (zöld) bors
- 1 evőkanál Graham-liszt
- 1 liter víz
- 1 marék tojásmentes, apró száraztészta (kézi tarhonyát használtam)
- só
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
Megtisztítottam és kis kockákra vágtam a répát és a retket. Fölmelegítettem az olajat, belereszeltem a fokhagymát, majd hozzátettem az előkészített zöldséget meg a fűszereket. Összekevertem, és kis lángon, fedő alatt pároltam pár percig, aztán beleszórtam a lisztet, jól összekevertem, és felöntöttem vízzel. Forrás után beletettem a tarhonyát is, és kis lángon addig főztem, míg minden megpuhult. Végül sóztam, tálaláskor pedig megszórtam apróra vágott petrezselyemzölddel.
Tipp: télen fekete retekből készítve is finom lesz.
Forrás: Kaldeneker György receptje
2 megjegyzés:
Még soha nem jutott eszembe megfőzni. Olyasmi íze van, mint a karalábénak?
Igen, hasonlít valamelyest a karalábéhoz. Én is csak pár éve fedeztem fel, hogy meg is lehet főzni, sőt, a nyersen túl csípős példányok valósággal megszelídülnek a hőtől. A kis piros, tavaszi retekkel persze sose tennék ilyet.
Megjegyzés küldése